Trening for bedre helse

Du vet at trening er bra for deg, men vet du egentlig hvor bra det er? Trening og jevnlig aktivitet kan forberede en rekke områder i livet ditt, fra bedre humør til bedre sexliv. Om man fokuserer på alle de lette, positive tingene ved trening og ikke på de tunge tingene, som vekttap og helsefordeler, kan det bli langt enklere å motivere seg selv til litt ekstra aktivitet i hverdagen. For tross alt, hvem ønsker ikke et lettere sinn og bedre sex? Helsefordelene ved vanlig mosjon og fysisk aktivitet er umulig å ignorere. Alle drar nytte av mosjon, uavhengig av alder, kjønn eller fysisk evne.

Måter trening kan føre til et lykkeligere og sunnere deg

Trening kontroller vekten

Trening og aktivitet kan bidra til å forhindre overflødig vektøkning og bidra til å opprettholde vekttap. Når du går i gang med fysisk aktivitet brenner du kalorier. Jo mer intens aktiviteten er, jo flere kalorier brenner du. Regelmessige turer til ditt lokale treningsstudio er flott, men ikke bekymre deg om du ikke finner tid til å trene hver dag. Ettersom du kommer inn i en god rutine, vil du ønske å trene hver dag, men finner man ikke tiden kan man gjøre andre ting. Ta trappene istedenfor heisen, støvsug hele huset så raskt som mulig, legg litt ekstra krefter i bilvasken, eller gå med barna til barnehagen eller skolen.

 

Trening mot sykdom

Bekymret for hjertesykdom? Håper du å forhindre høyt blodtrykk? Uansett hva din nåværende vekt og aktivitetsnivå er, vil trening hjelpe deg redusere sjansene for alvorlige hjerte- og karsykdommer. Trening sørger også for at kroppen din er sterkere og har mer å gå på om man må bekjempe en sykdom. Det er medisinsk bevist at regelmessig trening hjelper pasienter forebygge og håndtere et bredt spekter av helseproblemer, inkludert slag, metabolsk syndrom, type 2 diabetes, depresjon, en rekke typer kreft, leddgikt og slag. Ikke tenk på at du skal unngå å bli syk, tenk heller at du vil gi kroppen best mulig grunnlag for å komme seg gjennom en sykdom, om uhellet først skulle være ute. Trening og aktivitet er som å kjøre bilen på service. Om du ikke passer på den kan du ikke forvente at det skal yte maks når du trenger det.

 

Trening gir bedre homør

Vi finner alle at hverdagen er krevende i perioder. Jobb, unger, husarbeid og økonomi preger oss alle og medfører ofte at humøret får seg en knekk. En treningsøkt eller en rask 30 minutters spasertur kan hjelpe mer enn du tror. Fysisk aktivitet stimulerer ulike hjernekjemikalier som igjen fører til at du føler deg lykkeligere og mer avslappet. Trening kan også gjøre at du er mer fornøyd med eget utseendet, noe som kan øke din selvtillit og forbedre ditt selvbilde.

 

Trening gir økt energi

Føler du at det er tungt å komme gjennom hverdagen og få gjort alt du skulle ha gjort? Regelmessig fysisk aktivitet vil forbedre muskelstyrken og gi deg økt utholdenheten. Trening medfører at kroppen lettere transporterer oksygen og næringsstoffer gjennom kroppen og både hjerte-og karsystem fungerer mer effektivt med trening. Desto bedre hjerte og lungene fungerer, desto mer energi har du til å takle daglige gjøremål.

 

Trening gir bedre søvn

Sliter du med å komme deg opp når alarmen går? Er du av dem som benytter deg av snooze-knappen både tre og fem ganger? Regelmessig fysisk aktivitet vil hjelpe deg med å sovne raskere på kvelden og gi deg flere timer med dyp søvn.

 

Trening får gnisten tilbake i sexlivet

Føler du deg for trøtt eller for utslitt til å nyte fysisk intimitet? Regelmessig fysisk aktivitet vil forbedre energinivået og ditt fysiske utseende, noe som meget ofte fører til et bedre sexliv. Husk sex er flott trening, så dette er virkelig en vinn-vinn-situasjon.